SEA 

De kracht van zoekmachine adverteren

Google-ads-logo

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Het doel van de zoekmachine bestaat erin om de gebruiker te helpen bij het beantwoorden van vragen, het vinden van producten of diensten en informatie. De gebruiker typt hiervoor 1 of meerdere woorden (sleutel- of zoekwoorden)  in en ziet vervolgens een lijst met links (en soms ook direct antwoorden) naar websites die aansluiten op de zoekopdracht. Deze lijst met resultaten bestaat uit betaalde (advertenties) en niet betaalde links.

Om te zorgen dat jouw product of dienst in een advertentie getoond wordt aan de juiste gebruiker worden er zoekwoorden gekoppeld aan de advertenties. Zodra een gebruiker klikt op de advertentie gaan ze naar het gedeelte van de website die gekoppeld is aan de advertentie en die het beste aansluit op de zoekopdracht. De adverteerder betaald enkel wanneer er wordt geklikt op een advertentie. Daarom noemt met dit ook cost per click of  pay per click adverteren (PPC).

Welke zoekmachines zijn er?

De bekendste zoekmachine is Google. Maar er zijn meerdere zoekmachines waarop geadverteerd kan worden zoals Bing en Yahoo of Baidu (Rusland) en Yandex (China). Dan heb je ook de Google App store (enkel voor Apps). 

De advertenties staan in de zoekmachines bovenaan en onderaan de pagina. YouTube kan ook gezien worden als een zoekmachine (de 2egrootste zoekmachine ter wereld). Lees meer over adverteren op YouTube.

Een online zoekopdracht wordt in 85% van de aankopen gebruikt om een product en/of leverancier te onderzoeken vooraleer tot aankoop over te gaan. En als je weet dat 98% van de bevolking toegang heeft tot internet en Google een marktaandeel heeft van 93% dan is de conclusie duidelijk. Het is voor ieder bedrijf belangrijk om gevonden te worden in de zoekmachine. Jouw ideale klant bevindt zich dus op Google. En aanwezig zijn in Google  zorgt voor hogere naamsbekendheid, meer bezoekers naar je website en uiteindelijk kan het leiden tot meer leads en een hogere omzet.

Het team van Sherlock SEO ondersteunt je hier graag bij. We kunnen je online advertising strategie volledig met je uitdenken, uitvoeren en opvolgen. Het is ook mogelijk dat wij een gedeelte van de strategie uitvoeren of dat we je huidige online campagnes analyseren in een SEA audit.

Prijzen van zoekmachine adverteren

We krijgen vaak de vraag ‘wat gaat het kosten’? Hier kunnen we niet direct antwoord op geven. Bij ons krijg je namelijk geen standaard pakketprijzen. Elk bedrijf is anders en op basis van bedrijfsinformatie (zoals doelgroep, regio, producten/diensten maken we een passend voorstel. De prijs reflecteert de tijd en het budget benodigd om een succesvolle campagne te bouwen en te beheren. 

Belangrijk om weten is dat we over voldoende juiste data moet beschikken om gefundeerde beslissingen te nemen. De verzamelde data stelt ons in staa om statistisch relevante conclusies te trekken. Dit wil zeggen dat je dus of enige tijd moet adverteren met een laag tot gemiddeld budget of dat je op een korte tijd veel moet investeren om voldoende data te verzamelen( indien er voldoende zoekvolume in de markt aanwezig is).

Wil je succesvolle en passende campagnes voor jouw bedrijf? Kies dan voor Sherlock SEO Agency. Contacteer voor een vrijblijvend gesprek of vraag een SEA audit aan.

 
 

SEA audit?

Je hebt reeds een Google Ads campagne lopen en vraagt jezelf af of het beter kan? Laat Sherlock even meekijken of we mogelijke verbeteringen vinden. 

Wil je graag je huidige bureau of freelancer challengen? Wij helpen je graag het maximale uit je campagnes halen.

Google Ads Experts

Bij Sherlock kom je terecht bij een echt zoekmachine marketing bureau. Onze zoekmachine advertentie specialisten hebben meer dan 10 jaar ervaring. We beheersen zowat alle niches en we optimaliseerden al duizenden campagnes. 

Onze advertentie experte Franny is opgeleid door Google en werkte meer dan 5 jaar als campagne specialiste voor Google Partners. Ze adviseerde zowat alle Vlaamse Agencies hoe ze hun campagnes moesten optimaliseren. Ze koos er voor om bij Sherlock te komen werken om haar specialisme ten dienste te zetten van onze klanten. Waarom? Wij zijn een echt zoekmachine marketing bureau met een hart voor onze klanten.

Investeer jij serieus in Google Ads? Dan investeert Sherlock serieus in jou zodat we samen de meest optimale campagnes kunnen verwezenlijken.

google-partner

Meer mogelijkheden tot online adverteren

Afhankelijk van jouw bedrijf, de doelstellingen en de doelgroep zijn er verschillende online kanalen in te zetten om te adverteren:

Wij bekijken graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf en gaan samen met jou op zoek naar de beste online oplossing.

Kunnen wij jou helpen?
We zoeken het samen uit

Laat ons weten met welke SEO mysteries jij zit. Dan lossen wij ze op!

Naam (verplicht)
Email (verplicht)
Website (verplicht)
Waar kunnen we je mee helpen? (verplicht)
Vertel ons je grootste pijn punt op dit moment zodat we je kunnen helpen:

5 GRATIS tips ontvangen?

Laat je website reviewen door onze SEO experts!