Display  Advertenties

Meer zichtbaarheid, merkherkenning en performantie met display ads

Google-Display-Network-voorbeeld

Wat zijn display advertenties?

Op bijna elke website vind je advertenties van andere bedrijven. Of het nu gaat om websites, apps of video’s van kranten, fora, webshops of informatieve websites. Als deze websites advertenties toestaan is het mogelijk om hierop advertenties van jouw bedrijf te vertonen. Dit zijn display advertenties.

Banners (stilstaand en/of geanimeerd) zijn de bekendste vorm van display advertenties. Tekstadvertenties of een combinatie van tekst en afbeeldingen worden ook regelmatig ingezet. Sommige platformen staan ook toe om een video (al dan niet met tekst) in te zetten. Kortom jouw boodschap kan op verschillende manieren weergegeven worden.

Google-Display-Network-voorbeeld

Waar worden Display advertenties vertoond?

De websites die advertenties van Google toestaan zitten in het “Google display netwerk”.

Display advertenties worden weergegeven op websites, in apps,  in video’s en, via Google, in YouTube. Ze worden getoond op elk apparaat, van desktop tot mobiel en van smart tv tot gameconsole.. Het mooie hiervan is dat jouw advertenties dus overal vertoond kan worden waar jouw doelgroep zich ook bevindt en waar jouw doelgroep zich ook mee bezig houd.

In het Google Display netwerk (het bekendste display netwerk) alleen al zitten meer dan twee miljoen websites, meer dan 650.000 apps en is het mogelijk om op de website en apps van YouTube te adverteren.

Naast dit grote netwerk kunnen we ook advertenties plaatsen op andere Display netwerken. Deze netwerken maken deels gebruik van andere websites waardoor de advertentie ook in landelijke kranten kan verschijnen.

Display advertenties worden op verschillende manieren aan internet gebruikers getoond. Interesse, onderwerpen, zoekwoorden en eerder bezochte websites zijn mogelijkheden om via Display je prospects te bereiken.

 
 
Google-Display-Network-voorbeeld

Waarom adverteren op Display?

Vooraleer mensen een aankoop doen gebruiken ze het internet om online informatie te zoeken. Ze gebruiken Google (waar je SEA advertenties kan plaatsen). Ze lezen blogs, fora en productreviews (ideaal voor Google Shopping Ads). Het is slim om advertenties te tonen tijdens de informatie fase die voorafgaat aan het beslissingsproces die aan een aankoop voorafgaat. 

Via Display advertenties is het mogelijk om mensen kennis te laten maken met je product, dienst of bedrijf. Hiermee kan er een behoefte gecreeerd of aangewakkerd worden. Door top of mind te zijn verhoog je de kans dat mensen voor jou kiezen. 

Er zijn verschillende manieren om je doelgroepen te bereiken. Er kunnen specifieke websites gekozen worden om hier rechtstreeks op te adverteren. Maar de doelgroep kan ook bereikt worden door een match te maken op basis van surfgedrag, koopintentie en content van websites die zij bezoeken. 

Google-Display-Network-voorbeeld

Prijzen Display ads

We krijgen vaak de vraag ‘wat gaat het kosten’? Hier kunnen we niet direct antwoord op geven. Bij ons krijg je namelijk geen standaard pakketprijzen want elk bedrijf is anders. Op basis van bedrijfsinformatie (zoals doelgroep, regio, producten/diensten) maken we graag een passend voorstel met het budget en de tijd die we nodig hebben om een succesvolle campagne te bouwen en te beheren.

Belangrijk om weten is dat je over voldoende juiste data moet beschikken om gefundeerde beslissingen te nemen vooraleer je statistisch relevante conclusies kan trekken. Dit wil zeggen dat je dus of enige tijd moet adverteren met een laag tot gemiddeld budget of dat je op een korte tijd veel budget moet uitgeven om voldoende data te verzamelen.

Wil je starten met Display advertising maar weet je niet waar te beginnen of wat de beste manier is om dit voor jouw bedrijf in te zetten? Wij helpen je graag!

Wij kunnen volledige advertentiecampagnes opzetten en je compleet ontzorgen. Het is ook mogelijk om samen aan deze campagens te werken of om een opleiding bij ons te volgen. Heb je op dit moment al campagnes maar ben je er niet zeker van of alles goed staat ingesteld en of je kansen laat liggen? Wij analyseren graag de campagnes via onze SEA audit waarin je direct adviezen ontvangt.

 
Kunnen wij jou helpen?
We zoeken het samen uit

Laat ons weten met welke SEO mysteries jij zit. Dan lossen wij ze op!

Naam (verplicht)
Email (verplicht)
Website (verplicht)
Waar kunnen we je mee helpen? (verplicht)
Vertel ons je grootste pijn punt op dit moment zodat we je kunnen helpen:

5 GRATIS tips ontvangen?

Laat je website reviewen door onze SEO experts!