Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is de specifieke vorm van schrijven voor online. De SEO copywriter houdt met rekening met de zoekers en zoekmachines. SEO copywriting wordt ingezet voor websites, op social media, en in advertising. Er wordt steeds gebruik gemaakt van ‘trefwoorden’. Deze trefwoorden worden ook wel zoekwoorden, zoektermen of keywords genoemd.

Copywriting, een vak apart

De kunst van het schrijven kan je website maken of kraken. Maar wat heb je nodig voor goede SEO copy? Een professioneel zoekwoord onderzoek en een SEO strategie. En uiteraard het talent om goede teksten te schrijven. Heb je geen kaas gegeten van copywriting of leg jij je liever toe op jouw talenten? Dan schrijft Sherlock SEO best mogelijke webteksten voor jouw website. Wij hebben de beste SEO copywriters, zelfs voor verschillende talen om ook internationaal te scoren met je webteksten.

 

Schrijven voor de zoekmachine of de klant?

Schrijven voor de zoekmachine is de grootste fout die zelfs veel SEO’ers nog vaak begaan. Dit komt doordat veel mensen SEO niet begrijpen. Veel SEO copywriters denken nogal makkelijk dat keywords belangrijker zijn en ze vergeten de mensen die de teksten moeten lezen. Het belangrijkste bij het schrijven van SEO content voor jouw ideale klant is dat je rekening houdt met de zoekintentie van de zoeker + het doel dat jij voor ogen hebt (verkopen bijvoorbeeld). Wil jij weten of jouw teksten optimaal gescreven zijn vraag dan een SEO audit aan!

SEO copy en gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid, we kunnen het niet genoeg benadrukken, is het allerbelangrijkste bij alles wat je doet in je online marketing. Maar wat betekent dit nu concreet in combinatie met SEO copywriting? Wat doe jij als je een tekst tegenkomt die moeilijke woorden bevat? Of Als de tekst te simpel is geschreven? Je raadt het al, je start je zoekopdracht opnieuw en je gaat gewoon naar een andere website. Zorg dus voor een optimale gebruiksvriendelijkheid door teksten te schrijven die zich richten naar de juiste doelgroep, de correcte terminologie en toon gebruiken en aanleiding geven om de juiste actie uit te lokken.

Wanneer is je tekst SEO-proof?

Hoe weet je nu wanneer jou SEO teksten voldoende goed zijn? Google kijkt uiteraard naar het gebruik van je zoekwoorden, in welke mate je het zoekwoord vermeld en op welke plaatsen je dit doet maar Google kijkt ook verder. Google weet bijvoorbeeld wanneer een tekst goed is geschreven en voor wie je schrijft door de structuur, terminologie en grammatica te bekijken. Google kijkt ook of je teksten compleet zijn, dit betekent dat je bijvoorbeeld synoniemen gebruikt en gerelateerde onderwerpen belicht. Als anderen tenslotte ook nog eens zeggen dat jouw inhoud goed is door er een linkje naar toe te sturen dan kan je je verzekeren dat je de beste SEO tekst hebt geschreven die maar mogelijk is.

Wat is het doel van jouw SEO tekst?

Je schrijft altijd met een bepaald doel voor ogen en zo is elke tekst anders. Zo heb je bijvoorbeeld teksten voor productpagina’s, blogpagina’s, dienstenpagina’s of social media en de verschillende doelen per tekst kunnen sterk verschillen: verkopen, informeren, meer lezen, inschrijven op je nieuwsbrief
Denk goed na voor je een tekst schrijft. Dit plan je best vooraf in met je SEO strategie en keyword research. Een creatieve copywriter kan elke soort tekst schrijven en zorgt dat jouw teksten het resultaat bereiken dat jij voor ogen hebt.

SEO copy, de zoekresultaten en Onpage SEO

Voor je de straat opkomt zorg je ook voor een goed voorkomen en als je een winkel hebt zorg je voor een goede inrichting. Zo is het ook maar net met je website, als jouw website in de zoekresultaten getoond word dan wil je toch dat die er tip top uitziet? Jouw website heeft een paar (onpage) elementen die worden getoond in de resultatenlijst van de zoekmachines (ook wel SERP genoemd = Search Engine Result Page). De blauwe link (je meta titel), de groene url (je webadres) en de omschrijving in het zwart (meta omschrijving) zijn zaken waar je als SEO copywriter extra aandacht aan schenkt. Bekijk het als een advertentie, je concurreert in de zoekmachine met verschillende resultaten. Waarom zou er iemand op jouw resultaat klikken?

Contentmarketing en SEO copywriting

Contentmarketing is het gebruik maken van ‘content’ om je marketing te verzorgen. Dit wordt ook wel eens inbound marketing genoemd. Feitelijk is dit allemaal onderdeel van SEO.  Wij noemen contentmarketing liever digitale PR, dit is het inzetten van het internet om de opinie van jouw ideale klant positief te beïnvloeden door gebruik te maken van contentmarketing ter bevordering van linkbuilding. Besteed jij in jouw contentmarketing voldoende aandacht aan SEO? Wat is het belang van SEO voor je contentmarketing? Vraag de Sherlock SEO professionals om jouw contentmarketing naar een hoger niveau te tillen door de combinatie van SEO copywriting en linkbuilding.

 

Zoekwoordonderzoek voor jouw SEO teksten

Ook al ken jij jouw product en klanten door en door dankzij een professioneel zoekwoordonderzoek zal jij jouw SEO teksten nog beter kunnen maken. Zoekwoordonderzoek zorgt voor een interessante inkijk in hoe mensen zoeken naar jouw product of dienst. Je zal nieuwe inhoud en invalshoeken kunnen genereren die voor jouw ideale klant belangrijk zijn.

SEO copy voor jouw Webpagina’s

SEO copywriting voor webpagina’s laten schrijven door een professionele SEO copywriter? De Sherlock SEO copywriting experts zorgen voor jouw kwalitatieve webteksten. We hebben verschillende tarieven voor alle type teksten. Neem contact om te bekijken welke type teksten jij nodig hebt, welk doel ze moeten dienen en of er extra zoekwoordonderzoek en eventueel een SEO strategie nodig is.

SEO copy voor Onpage SEO

Heb je een website laten maken met een heel aantal mooie teksten maar werd er nooit veel aandacht besteed aan je SEO? Dat kan, het komt zelfs vaker voor dan je denkt. Veel websites worden opgeleverd zonder titels of meta omschrijving of deze zijn generiek, duplicaat of zijn niet logisch opgebouwd. Vraag een SEO expert om eens naar je onpage SEO te laten kijken. Onze SEO copywriters optimaliseren dagelijks de onpage SEO voor verschillende websites. Vraag de Sherlock SEO copywriters om in een onpage SEO audit te kijken hoe goed jouw onpage SEO copy is!

SEO copy voor blogs

Bloggen was vroeger een ‘hot’ item, vandaag is het voor velen nog steeds een belangrijke bron van verkeer en inkomsten. Wil jij profiteren van blogartikels die geld opbrengen in de vorm van engagement zoals inschrijvingen op jouw nieuwsbrief of mensen die jouw artikel delen op social media? Contacteer de Sherlock SEO copywriting experts, we bekijken samen met jou welke artikelen het meeste kunnen opbrengen op korte termijn.

 

SEO copy en Social media

Ben je actief op social media dan moet je dagelijks nieuwe teksten schrijven voor je berichten. Deze teksten moeten de aandacht trekken en interactie uitlokken. Technisch gesproken zijn teksten op social media geen seo teksten en social media heeft geen rechtstreekse invloed op SEO. Toch zijn de sociale media indirect zeer belangrijk voor jouw SEO want het zorgt voor herkenbaarheid van je merk. En uit studies blijkt dat als je jouw zoekwoorden gebruikt in je berichten op sociale media je meer engagement uitlokt. Klinkt logisch, toch? Wil jij nog slimmer aan social media doen neem dan snel even contact.

SEO copy en Linkbuilding

Doe jij al aan linkbuilding? En weet je wat Linkbuilding met SEO copy te maken heeft? Wist je dat Google niet alleen de tekst op de linktekst (ankerteksten of anchortexts) leest en analyseert maar ook de teksten die rond de link (check: bag of words) en in de pagina staan?! Jazeker.  

Linkbuilding is hard veranderd en Sherlock zorgt steeds voor links vanop kwalitatieve pagina’s. Als we artikels schrijven voor guestblogging of contentmarketing zorgen we steeds voor de geschikte tekst en goede links er naartoe.

Maatwerk Online Marketing
Oplossingen

powered by Typeform

5 GRATIS tips ontvangen?

Laat je website reviewen door onze SEO experts!