webanalytics icon

Haal waardevolle inzichten uit je website

Webanalytics is van het allergrootste belang binnen internetmarketing. Correcte data en de juiste analyse bezorgen jouw bedrijf de inzichten die het verschil maken. Het maakt niet uit of je een klein of groot bedrijf bent, zij die data inzetten om te groeien zullen winnen.

Web analytics is het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van website statistieken voor het begrijpen en optimaliseren van je website. Web analytics is niet alleen het proces van het meten van webverkeer, maar kan ook worden gebruikt als een hulpmiddel voor zakelijk en marktonderzoek, en om de effectiviteit van een website te beoordelen en te verbeteren. 

We zetten website analyse in om je marketing campagnes te verbeteren en in te schatten hoe verkeer naar de website, het gedrag op de website en de uitkomst veranderd over de loop van de tijd. 

In SEO is webanalytics van het allergrootste belang aangezien SEO altijd jouw zakelijke doel moet dienen en nooit op zichzelf mag staan.

Google Analytics

Google Analytics is een premium webanalyseservice van Google die het websiteverkeer analyseert en rapporteert.

Momenteel valt Google Analytics als platform binnen het merk Google Marketing Platform. 

Google Analytics is de meest gebruikte webanalyseservice op het web en gratis beschikbaar.

Google Analytics kan zowel website als apps (IOS, Android) data verzamelen.

google-analytics-logo
Google-tagmanager-logo

Google Tag Manager

Google Tag Manager is een tag management systeem van Google. Je beheerst JavaScript en HTML tags zonder dat je in de code van je website aanpassingen moet doorvoeren. De tags worden gebruikt voor tracking en analyse op je website. Google Analytics wordt bijvoorbeeld via Google Tag Manager ingeladen.

Maak jij enkel gebruik van basis Google Analytics events? Contacteer vandaag nog Sherlock om een geavanceerde configuratie van Google Tagmanger op te zetten.

Want inzicht loont!

Gebruikersinzichten

Met heatmaps, schermopnames van muisbewegingen, enquetes en bevragingen kan je zo veel meer inzichten krijgen in je gebruikers.

Wanneer we campagnes lanceren zorgen we steeds voor extra inzicht door gebruik te maken van software zoals Hotjar.

Vaak maken we ook gebruik van software zoals Typeform voor het bevragen van je klanten.

Vraag Sherlock om advies en haal meer inzicht uit je website gebruikers!

Maatwerk Online Marketing
Oplossingen

powered by Typeform

5 GRATIS tips ontvangen?

Laat je website reviewen door onze SEO experts!